LUA - Lederuddannelsesaften

02-03-2023 18:00 til 02-03-2023 21:30

FDF Landsdel 1 inviterer til
LUA på Dronninglund Efterskole
2. marts 2023 kl. 18.00 - 21.30

Indbydelse til LederUddannelsesAften er klar! - kom og få input og ny inspiration til det fremtidige arbejde hjemme i kredsen, bliv klædt på til Leder-livet, lær nye mennesker at kende i FDF, samt erfaringsudveksling på tværs af landsdelen. Vi har forsøgt at sammensætte et program, så alle har mulighed for en spændende og lærerig aften - husk vi starter med fællesspisning.
Vi glæder os til at mødes til fællesskab og byder dig velkommen på Dronninglund Efterskole.
FDF skal både være leg, fantasi og alvor, være det uforudsigelige - spontane og samtidig rumme faste værdier!


Modulet til nye og kommende ledere (også seniorer):
Kursus for nye og kommende ledere.

Som en del af FDFs grundlæggende lederuddannelse skal du deltage på ”Kursus for nye og kommende ledere”. På dette modul får du mulighed for at lære FDF lidt bedre at kende, møde og sparre med andre nye og kommende ledere i Landsdel 1, og blive klogere på din første tid som leder i FDF.
For at deltage på kurset skal du enten være i gang med, eller være ved at begynde eller afslutte den grundlæggende lederuddannelse, der foregår i kredsen.
Modulet henvender sig til dig, der er ny i FDF seniorer, og dig, der er på vej ud af senioralderen og ind i lederflokken i kredsen.

Instruktør: Ditte Hartnach, Forbundssekretær i FDF Landsdel 1 & 2



Modulet til kredsadministratorer m.m.:
Medlemsservice - Workshop for erfarne brugere.
 
Dette kursusmodul henvender sig til brugere der vil lære mere om Medlemsservice
Medlemsservice er der hvor FDF registrer alle medlemmer. Systemet giver mulighed for kontingentopkrævning, arrangementstilmeldinger, udlægshåndtering og kredsen kan føre sit regnskab i Medlemsservice. Der vil ikke blive gennemgået regnskab som helhed, med arrangementstilmeldinger, kontingent og udlægshåndtering vil blive berørt.
Efter en introduktion og repetition af basale funktioner går vi lidt mere i dybden med de emner som deltagerne efterspørger.
En del af kurset bliver som workshop hvor vi hjælper hinanden videre og løser problemstillinger der medbringes af deltagerne
Man skal medbringe sin egen computer, HDMI samt en forlængerledning så man kan tilslutte sig selv og naboen-kursisten.Senest 26. februar 2023 skal man skaffe sig adgang til mskursus.fdf.fk

Max deltager antal: 15 - efter først til mølle princippet - kun en tilmelding/ person fra hver kreds.

Instruktør: Ib Rævdal - Supportgruppen Medlemsservice.



Modulet til kredsledelse og bestyrelsesmedlemmer:
”Har foreningslivet en fremtid?”

”Vi har altid betragtet foreningslivet som et bærende element i den danske kultur. Når det handler om vigtige emner som demokrati, ansvarlighed og udsyn har foreningslivet i høj grad været med til at danne hele mennesker. Foreningslivet som vi kender det er under forandring. Vi står overfor/midt i et paradigmeskift, hvor foreningslivet bliver udfordret af blandt andet ændringer i frivilligstrukturer, mobilitet, urbanisering og globalisering, individualisering, øget markedsgørelse af fritidstilbud, snævert aktivitetsfokus vs fokus på fællesskab m.fl.
Få et bud på hvordan FDF-kredsen kan forberede sig på fremtiden”

Instruktør: Peter Jeppesen - Centerchef - FDFs Centre.



Modulet til seniorer og ledere:
“Hvordan er det nu lige vi leger?” - Den voksnes rolle i legen.

Når vi leger sammen, bliver verden større. Vi overskrider vores egen individuelle verden og vikler os ind i en ny. 
Det er gennem legen, vi lærer at indgå i forpligtende fællesskaber og leve vores liv i sammenhæng med andre. 
Men hvordan er det nu lige man kommer igang? Hvilke lege er gode hvornår? Og hvad er den voksnes rolle i legen?
I denne workshop vil jeg udsætte jer for al mulig leg, så vi sammen kan udforske hvad der gør den gode leg.
Dette gør jeg gennem min erfaring som mangeårig børneleder i FDF, som Learning through Play supervisor i LEGO House, og i mit arbejde som projektleder for ferielejre med udsatte børn i Blå Kors.

Peter Randorff - FDF Legeudvalget



Modulet til seniorer og ledere:
Børnenes fortællinger i andagter.

”Min hund er lige død”. ”Manchester United vandt over Arsenal”. ”Jeg har fået en kæreste”.
Når vi holder andagter for børn og unge, er det altid godt, at de bliver inddraget i en samtale. At deres tanker får plads og bliver hørt.
For en andagtsoplevelse, som efterlader et særligt aftryk hos barnet, er ofte en andagt, hvor barnets egne erfaringer får plads, og det spiller sammen. Det er bare ikke altid, vi kan få det til at spille sammen eller regne ud, hvad børnene siger, og hvorfor det havde med sagen at gøre. Og derfor kan man som leder måske godt føle sig lidt på glatis.
 
I denne gruppe vil vi tale om at bruge børnenes erfaringer og fortællinger aktivt i forkyndelsen. Vi vil bliver klogere på målgrupper, få gode fifs og dele erfaringer om at lede en samtale, hvor lederen taler mindre og børnene taler mere.
Med dig får du byggesten til konkrete andagter, du kan holde i kredsen.

 
Instruktør: Kathrine Fisher, Sognepræst i Nørresunby og FDFer i FDF Solsiden.
Instruktør: Morten Krogsgaard Holmriis, Sognepræst i Astrup og Rostrup og FDFer i FDF Hadsund.



Modulet til seniorer og ledere.:
Puslingearbejdet i FDF.

Modulet er for ledere i kredse, der overvejer at starte en puslingeklasse eller ønsker mere viden og inspiration til puslingearbejdet.
Puslingene er skønne spilopmagere, der er klar på sjov og nemme at imponere. De kan også være besværlige og kræve særlige pædagogiske kompetence. Her får du viden om, hvordan kredsen får skabt de rette rammer for puslingene og for velfungerende puslingemøder. De fleste danske børn starter nemlig deres foreningsliv i denne alder, så hvis ikke kredsen har et tilbud til dem, risikerer de at gå glip af FDF.

Del 1 handler om hvorfor puslinge er vigtige i FDF, hvad det kræver at have en puslingeklasse, og hvordan man håndterer forældrenes krav og bekymringer.
Del 2 handler om selve puslingemødet og aktiviteterne. Alle deltagere skal medbringe deres bedste ide til et puslingemøde, som vi samler og deler.

Instruktør: Maria Harbo Thomsen, kredsleder FDF Aalborg 8 kreds Nr. Tranders.



Modulet til seniorer og ledere.:
GLOBUS - FDF’s internationale projekt.
 
Er du interesseret i at vide mere om det internationale projekt i FDF, samt hvordan du kan omsætte og benytte verdensmålene til at blive en grøn kreds gennem leg, refleksion, og kreativitet?
 
I dette modul vil der være fokus på en generel oplysning omkring GLOBUS, og det internationale projekt i FDF, samt en præsentation til det materiale GLOBUS gennem årene har udarbejdet i vores samarbejde med Nepal. 
Derudover vil modulet bestå af drøftelser mellem deltagerne i hvordan man bedst kan tilgå bæredygtighed i kredsen, og deraf tage en masse refleksioner og værktøjer med hjem til kredsen, så i kan facilitere verdensmålene og GLOBUS bedst for jeres struktur, hverdag og aktiviteter.  
 
Derfor får du ved dette modul:
  • Indblik i GLOBUS’ og FDF’s internationale projekts formål
  • Værktøjer og møde ideer til arbejdet i alle kredsens aspekter
  • Inspiration til hvordan din kreds kan facilitere verdensmålene og bæredygtighed. 

Instruktør: Lea M. Marshall, leder i FDF Gug og medlem af GLOBUS.


Modulet til seniorer og ledere:
Bushcraft i praksis!

Vi har ENDELIG fået lov til at være ude! - Vi skal lave flinteknive, tænde ild med ildbor og friktionsild, lave snor af brændenælder, slibe knive så de bliver barberbladsskarpe og kigge lidt på spiselige planter. Vi får travlt, men vi har det sjovt og hyggeligt imens!
Alt hvad vi laver er direkte overførbart til kredsarbejdet. Der vil være ideer til det meste af en sæson fokuseret på bushcraft og naturnært friluftsliv.
Vigtig med varm påklædning - hue/vanter/fodtøj der passer til vejret - har man en pandelappen vil det være en god ide at medbringe - da “Temaet” afholdes i bålhytten.

Instruktør: Kim Horsevad, FDF Hjallerup



Program:
18.00: Fælles aftensmad (inkluderet i prisen)
18.30: Velkomst
18.45: Kursus
20-20.15: Fælles kaffepause
20.15-21.15: Kursus
21.15: Andagt v. Ditte Hartnach
21.30: Tak for i aften


De praktiske oplysninger.
Sted: Dronninglund Efterskole, Slotsgade 10, 9330 Dronninglund.
Spørgsmål/forslag til moduler: Kan sendes til Alex på mail: hjorth@fdf.dk

Pris

Pris: 150,00

Hvor

Dronninglund Efterskole
Slotsgade 10
9330 Dronninglund

Hvornår

Fra 02-03-2023 18:00
Til 02-03-2023 21:30

Arrangør

FDF Landsdel 1
--FDF Landsdel 1--